Svea Ekonomi Blogi

  Voit lukea uusimmat blogi-kirjoitukset

  Takaisin blogiin

  Lainalaskurin käyttö kannattaa – selvität nopeasti sopivimman lainan

  Kulutusluottoa ottaessa kannattaa harkita monia asioita. Kuinka paljon aiottua hankintaa varten tarvitaan lainaa – rahoittaako koko ostos lainarahalla vai onko itsellä jo osa säästettynä? Millainen kuukausierä istuu parhaiten omaan taloudenpitoon niin, että homma ei mene liian tiukoille? Millaisella korolla lainaa voi saada? Olisiko parempi valita pidempi vai lyhyempi takaisinmaksuaika?

  Lainalaskuri auttaa valitsemaan oikein

  Onneksi kaikkiin näihin kysymyksiin on olemassa kätevä ratkaisu netissä: lainalaskuri. Voit koska tahansa puntaroida erilaisia lainavaihtoehtoja helposti eri rahoituslaitosten sivuilta löytyvien lainalaskurien avulla. Lainalaskurilla voit vaihdella lainasummaa sekä laina-aikaa ja näin verrata erilaisten vaihtoehtojen kuukausittaista takaisinmaksuerää.

  Voit miettiä mikä olisi kannaltasi paras vaihtoehto. Miten pienempi kuukausierä vaikuttaa takaisinmaksuaikaan, kuinka paljon se pitenee? Entä jos nostankin aiottua lainasummaa – miten paljon se korottaa kuukausierää tai pidentää takaisinmaksuaikaa? Entä jos haluankin maksaa nopeasti lainan pois, kuinka suureksi kuukausierä silloin muodostuu?

  Lainalaskuri on nopea ja kätevä käyttää

  Lainalaskuri on tehty helpottamaan elämääsi. Se auttaa sinua saamaan nopeasti selkeän käsityksen lainan vaikutuksesta kuukausittaiseen budjettiisi. Näin pystyt valitsemaan elämäntilanteeseesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Asiallisten ja luotettavien lainalaskurien yhteydestä löydät aina myös luoton perustiedot, kuten lähtökoron, muut hintatiedot sekä esimerkkilaskelman todellisesta vuosikorosta ja myös linkin lainaehtoihin. Näiden tietojen puuttuessa kannattaa olla hyvin varovainen kyseisen laskurin suhteen.

  Miten lainalaskuri sitten toimii? Lainalaskurin keskeiset elementit ovat lainasumma, laina-aika sekä lainan kuukausittainen takaisinmaksuerä. Niitä vaihtelemalla pystyt hahmottamaan lainan todellista hintaa sekä sen istuvuutta maksukykyysi. Lainalaskurista pääset useimmiten myös suoraan tekemään lainahakemuksen.

  Korkoprosentti on aina asiakaskohtainen

  Entä korko – miten se muodostuu? Korko on lainalaskureissa aina suuntaa antava. Kannattaa siis muistaa, että lainalaskurien antamat laskelmat eivät vielä ole lainatarjouksia. Lopullinen korkotaso määräytyy aina asiakaskohtaisesti lainahakemuksen käsittelyn yhteydessä. Eli todellisen korkoprosentin saat vasta lainahakemuksen tehtyäsi.

  Haluatko kokeilla, miten lainalaskuri toimii? Testaa tästä lainalaskurimme toimivuus.

  Tilaa blogi

  Här hittar du alla nummer av Update

  Till pdf-arkivet
  update-magazine